Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Πρέπει να ξέρεις για μένα το fractal πως.......

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΑΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΣΑΣ...ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΣΑΣΑ)

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου ΣΑΣΑ. Η χαρά ήταν όλη δική μου. Γιατί έβλεπα γύρω-γύρω τόσο ευτυχισμένα, χαμογελαστά και γεμάτα αισιοδοξία και δύναμη πρόσωπα. H συντροφιά η δική σου και των άλλων παιδιών και τα παιχνίδια σας κοντά στη θάλασσα, ήταν το δώρο της Ανάστασης της ζωής, για μένα. Θα είμαι εδώ πάντα και θα σας περιμένω.
to fractal.
(Μικροκλασματική απεικόνηση)

Ανώνυμος είπε...

Σάσα ξέχασα να σου πώ, πως δεν ήταν μόνο τα χαμογελαστά και αισιόδοξα πρόσωπά σας. Ήταν προπάντων τα όνειρά σας, τα σχέδιά σας για την ζωή, οι κουβέντες και οι προβληματισμοί σας. Ήταν ακόμα η στοργή και το ενδιαφέρον για την πεθαμένη χελώνα που δείχνη το μέτρο της αγάπης για το περιβάλλον και τα πλάσματα του Θεού. Και τι να πώ για εκείνο το ασήληπτης ευρηματικότητας χιούμορ σας.
Ευχαριστώ για αυτά και για πολλά άλλα ακόμα που ήταν για μένα ενέσεις ζωής.
fractal

ego! o aetos ton deksamenon είπε...

ποιου θεου ρα φρακταλ εξ?
τοσα χρόνια εξελιξης τα κανουμε σταχτη με μια ατακα.
τριζουν τα κοκκαλα του δαρβινου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν οι αετοί ακούν καλά. Πάντως εσύ ο Αετός των δεξαμενών υποψιάζομαι πως ακούς πολύ καλά. Άκου λοιπόν τι έχω να σου πώ με την προϋπόθεση ότι έχεις διαβάσει την αρχική μου ανάρτηση:
Το τυχαίο υποκινούμενο από την τάση διάχυσής της ενέργειας, μπορει και δημιουργεί τάξη και εξαιρετικά μεγάλου βαθμού πολυπλοκότητα. Το τυχαίο είναι μιά θεμελιώδης και πολύ σημαντική ιδιότητα των διεργασιών της κοσμικής εξέλιξης του φυσικού κόσμου. Συνοδεύται και συνδιάζεται ,(με ένα ανεξήγητο ακόμα τρόπο) από διαδικασίες που υπακούουν στην αρχή της αναγκαιότητας δηλαδή της απόλυτης αιτιοκρατίας. Τυχαιότητα και αναγκαιότητα συνδιάζονταιι με εξαιρετικά αποδοτικό τρόπο στην εξέλιξη του φυσικού κόσμου, αλλά και καθορίζουν την εξελικτική πορεία βιολογικών, οικονομικών κλπ συστημάτων. Δινεται η εντύπωση πως η Φύση , ο ΘΕΟΣ παίζουν ζάρια τα οποία όμως είναι φιαγμένα ώστε οι ζαριές της φύσης να ευνοούν την κατά μέσον όρο εξελικτική πορεία του φυσικού κόσμου.
Εξέτασε τη θεωρία του Δαρβίνου με τη λογική αυτή. Πως η εξέλιξη των ειδών είναι μιά πολύ επιτυχημένη συνεργασία της τυχαιότητας και της αναγκαιότητας. Ποιός ρίχνει ταζάρια? ΑΕΤΕ ΜΟΥ θα ήθελα πολύ να σε ακούσω.
To fractalx

ego! o aetos ton deksamenon είπε...

κοιτα δεν θελω να ψαξω φιλοσοφικα το "γιατι δεν υπαρχει καποιος που ριχνει τα ζαρια".
Απλως θα σου παραθεσω το γεγονος οτι ειναι αποδεδιγμενα επικινδυνο να προσπαθισουμε να ονομασουμε αυτον που ριχνει τα ζαρια.
Το αποτελεσμα ειναι με μαθηματικη ακριβεια ιδιο. Δημιουργεια συνολων απο ατομα με κοινη αποψη για αυτων που ριχνει τα ζαρια και εχθρικη συμπεριφορα μεταξυ των συνολων. Επιπλεον παγιοποιητε αυτη η αποψη και ετσι εναντιονετε στους κανονες της αναγκαιοτητας που οριζουν την εξελιξη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΤΕ ΜΟΥ.... Να φταίει άραγε Εκείνος που ρίχνει τα ζάρια η ακόμα εκείνο που η ανάγκη του ανθρώπου να δώσει λόγο και όνομα στο άλογο και άμορφο έδωσε όνομα και μορφη, να φταίει εκείνο που αιώνες οι άνθρωποι δημιουργούν σύνολα και υποσύνολα για να φανατίζονται και να σφάζονται;
Αετέ μου των ανοιχτών οριζόντων (όπως εγώ σε ακούω και όχι των δεξαμενών) αν θα ήθελες να μιλήσουμε λίγο θεολογικά θα σου έλεγα πως Εκείνο που εμείς οι Χριστιανοί λέμε Χριστό ή Θεό, ασχολήθηκε λιγώτερο με τη θρησκεία , δηλαδή λιγώτερο με τη σχέση του ανθρώπου προς το Θεό και περισσότερο με τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους. Ο ακρογωνιαίος λίθος της διδασκαλίας του, η αγάπη, είναι ένας κανόνας στις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, ένας τρόπος πορείας του ανθρώπου, ένας μεταλογικός νόμος της ιστορίας του ανθρώπου. Δίδαξε την αγάπη σαν τον έσχατο λόγο του θεού, εκείγο που ολοκληρώνει τον άνθρωπο και δίνει παντοτεινή λύση στο πρόβλημα της συνύπαρξης του ανθρώπου με τον άνθρωπο.
Δεν φταίει νομίζω αυτός που ρίχνει τα ζάρια, όποιος και αν είναι, που σφάζονται στο όνομά του οι άνθρωποι. Ίσως να μην είμαστε ακόμα ολοκληρωμένοι ψυχικά οργανισμοί έτσι που να μπορούμε να προσλάβουμε το μήνυμα της αγάπης. ή να το συνθέσουμε ......Αετέ μου αυτή τη στιγμή χτύπησε η πόρτα μου θα σταματήσω λοιπόν και θα συνεχίσω αργότερα.

fractal

Ανώνυμος είπε...

Είχα μιά πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Συνεχίζω... Λοιπόν ήθελα να σου πω πως μπορεί να μην έχουμε τελειοποιηθεί ακόμα σαν όντα με συν-είδηση. (σκέφτηκα τώρα πόσο όμορφη είναι η γλώσσα μας. Κοίτα, με την άνάλυση της λέξης συνείδηση και μόνο, είπα αυτό που θέλω να πω). Η συνείδηση είναι ο μόνος νομοθέτης του καλού. Και το καλό είναι εκείνο που υπηρετεί την δημιουργία και εξελίσσει τη ζωή προς το ανώτατο μοντέλο ύπαρξης. Ίσως εκείνου που ρίχνει τα ζάρια του τυχαίου προς τη φορά της αναγκαιότητας. Καλή νύχτα.
fractal

Ανώνυμος είπε...

Agapiti moy fractal kai aete twn dexamenwn. Parakoloythw tin koyventa sas, apo mia tixea episkepsi sto blog toy fractal. Me entiposiasan i apopsis ke twn dio ke me evalan se poles skepsis. Eyxaristo gia afto. Idika gia sena Fractal endiaferome na koyventiasoyme poli ala ke i apopsis toy aetoy an ke exw ip opsin moy ti theria toy DARVIN exoyn endiaferon i apopsis soy gia tis kinonikes proektasis tis.
Na kserete oti sas parakoloythw me endiaferon ke sas exw sistisi stoys filoys moy.
paratiritis

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παρατηρητή
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ευχαριστώ πολύ.
Θα ήθελα όμως να σε ακούσω πάνω σε αυτά που θίγονται ή δεν θίγονται. Θα το ήθελα πάρα πολύ.
fractal

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωί ο Δημήτρης μου είπε: Έλα να δεις ...Στο μποστάνι μου έχω εξωμήτρια ραπανάκια... Τα είδα. Οι βολβοί αντί να χώνονται στο χώμα αναπτύσονταν έξω από τη Γη...Μέσα στο απλοϊκό μυαλό του Δημήτρη, η Γη είναι η Μήτρα..Ποιός θα μας μιλήση για την αρχαίγονη θυλεια θεότητα; Την μεγάλη Θεά της φύσης. Την Πότνια θεότητα; Δηλαδή την αρχόντισσα-βασίλισσα Θεά. Ασφαλώς φίλοι θα ξέρετε περισσότερα από μένα. Θέλω να σας ακούσω.

Στην απογευματινή μου βόλτα με βρήκε το σκοτάδι. Στο δρόμο συνάντησα τον Αποστόλη. Η μοναξιά μου τον τρόμαξε. Να προσέχεις, μου είπε. Ο κερατάς ο ήλιος, δεν ξέρω πως τα καταφέρνει, μα σα βουτήξει πίσω από το βουνό, σε μισή ώρα έχει σκοτεινιάσει...
Ο Ήλιος, Η ξεχασμένη θεότητα του βασιλειά Ήλιου...
Οι φίλοι στο μικρό μου χωριό κρατούν ακόμα τις μακρυνές μνήμες των γονιμικών δυνάμεων της Γης.
fractal

ΣΑΥΡΑ είπε...

καλως σας βρηκα και γω και καλημέρα.
σχετικα με το τελευταιο σχολιο φρακταλ, σκεφτομουν τον τελευτιαο καιρο μετα απο ενα ντοκυμαντερ που ειδα με τους φιλους μου για το πως η λατρεια του ηλιου και των αστερειων μετραφραστικε σε ενα σωρο αλλες θρησκειες δινοντας μας αρχεγονες αγωνιες και γνωσεις μεσα σε αλλα παραμυθια.
σκεφτομουν το λοιπον, οτι πλεον fractal βλεπουμε λιγο πιο καθαρα, και οσο ομορφα και γλυκα ειναι να σκεφτομαστε τον ηλιο σαν κατι αλλο απο ενα αστρικο σωμα, θεωρω οτι ειναι στις μερες μας προσβλητικο να του αποδιδουμε και αυτουνου και των μυθολογικων-βιβλικων προγονων του ιδιοτητες που δεν εχουν.
ας μην ειμαστε αχαριστοι με τα στοιχεια που μας κανουν ευτυχισμενους και καταρχην ζωντανους μα ας μην πεφτουμε πλεον στα γονατα για αυτα.
και στην τελικη αναλυση αν ειναι τοσο βαθεια η αναγκη γονικλισιας στον ανθρωπο, ας εχουμε επιτελους επιγνωση οτι για το ιδιο πραγμα γονατίζουμε ωστε οταν βγενουμε απο τους ναους να μην στρεφουμε το οπλο στον απεναντι.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς την Σαύρα. Χαίρουμε που είσαι μαζί μας. Μακάρι να βρεις ενδιαφέρον και να παραμείνεις στις κουβέντες μας. Χθες είμουν με ένα φίλο όταν διάβαζα το μήνυμά σου. Όταν τελείωσα την ανάγννωση, με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε:
-Αντε και καλό κουράγιο.
Νόμιζε πως θα αντιδικούσα μαζί σου και ήξερε πως αυτό δεν θα ήταν εύκολο μιά και τα επιχειρήματά σου είναι αναμφησβήτητα. Φυσικά και δεν θα εναντιωθώ σε αυτά που γράφεις. Οι κατακτήσεις του ανθρώπινου πνεύματος έχουν αποδεσμεύσει την σκέψη μας από τα δεσμά της. Από τη μυθική αντίληψη της ζωής.
Αυτό όμως προσωπικά εμένα καθόλου δεν με εμποδίζει να αισθανόμαι δέος μπροστά στην εικόνα της οποίας τη φωτογραφία θα προσπαθήσω (δεν τα καταφέρνω πολύ καλά στους ειδικούς χειρισμούς) να αναρτήσω στο μπλόκ με τίτλο...Η αποκάλυψη της ξεχασμένης θεότητας του βασιλειά Ήλιου...
Μικρό παιδί είχα δει μια παρόμοια εικόνα παραμονή Χριστουγένων και είχα νομίσει,τότε, πως είχε γεννηθεί ο δικός μου Θεός. Αυτός που μόνο εγώ θα ήξερα και γιαυτό ποτέ και κανείς δεν θα με υποχρέωνε να προσκυνήσω. ΟΙ σκέψεις και η εικόνα αυτή χαράχθηκαν στο μυαλό μου και μπορώ ΤΩΡΑ να βεβαιώσω πως σημάδεψαν την ζωή μου. Ασε, αυτή δεν είναι μιά ευχάριστη ιστορία και δεν έχει θέση εδώ. Όμως προσωπικά εγώ θα υποκλύνομαι πάντα, χωρίς να γονατίζω στο μεγαλείο και τη Σοφία ΑΥΤΟΥ του οποίου και εγώ αποτελώ μια απειροελάχιστη μικροκλασματική απεικόνιση. Δεν θα σταματήσω ούτε να υποκλύνομαι ούτε και να πεοσπαθώ να αποκωδικοποιήσω τα μηνύματα που μου στέλνει ΑΥΤΟ.
Η αίσθηση αυτή δεν με βάζει απέναντι στους άλλους αλλά πλάϊ τους. Και μάλιστα με μιά ακατανίκητη διάθεση να με κρατούν και να τους κρατώ το χέρι.
Όμως η αρχαίγονη αίσθηση του ανθρώπου ,πως η Γη και ο Ήλιος ήταν θεότητες δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα με βάση το γεγονός ότι είναι οι γονιμοποιές δυνάμεις της ζωής. Ούτε ότι οι Τιτάνες μάχονταν μεταξύ τους για να βάλουν τάξη στο χάος. Είναι μια διαλεχτική μα μυθική (αμφιβάλω αν επιτρέπεται η χρήση του όρου της διαλεχτικής πλάϊ-πλάϊ με τον όρο μυθική ) άποψη της εξέλιξης της Ζωής.
Για μένα είναι απόλυτα βέβαιο πως η νόηση του ανθρώπου προχωρεί πέρα από τη λογική του.
Τρανή απόδειξη, η τέχνη.
Αγαπητοί φίλοι περιμένω τις απόψεις σας.
Και παραμένω πάντα ένα fractal. Μιά μικροκλασματική απεικόνιση.

Ανώνυμος είπε...

Τα κατάφερα!!!!!
Κοίτα την αποκάλυψη της ξεχασμένης θεότητας του βασιλειά Ήλιου στις αναρτήσεις μου.
fractal

Ανώνυμος είπε...

ελα φρακταλ εδω αετος.
δεν ειχα ιντερνετ και σε εχασα.
τεσπα! ειχα γραψει μια εκθεση για να σου απαντησω αλλα την εσβησα διοτι ηταν αρκετα κακογουστη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΤΕ εδώ Fractal. Πάντα σταθερό, και αμετακίνητο. Και αρκετά ανυπόμονο. Τη λέξη "τέσπα" δεν την καταλαβαίνω. Με την ευκαιρία να σου πώ ότι, για αρκετές λέξεις σου καταβάλω μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβω. Από βαρειά... ανορθογραφία. Και με δεδομένο ότι αυτά που γράφεις με ενδιαφέρουν πολύ, η προσπάθεια είναι επίμονη. Αν πρόκειται όμως να διαλέξω μεταξύ νοήματος και ορθογραφίας προτιμώ χίλιες φορές το νόημα. Έξ άλλου και εγλώ δεν τα πάω πολύ καλά με την ορθογραφία, όπως και με όλους γενικά τους κανόνες (αυτό προκείπτει και από την αρχική μου ανάρτηση). Κρίμα που δεν μου έστειλες την "έκθεση" Κανένα προϊόν της σκέψης δεν είναι κακόγουστο. Μα που ζεις και δεν είχες Internet; Επειδή και εμένα μου συμβαίνει συχνά αυτό, έκανα τη σκέψη μήπως ζεις σε κάποιο Νησί του Κεντροανατολικού Αιγαίου... Αν υποψιαστώ ότι είμαστε συκγάτοικοι στο Αιγαίο....θα μου αρέσει πολύ.
ΑΕΤΕ μου περιμένω ανυπόμονα την "εκθεση" και μη βαρεθείς να την ξαναγράψεις.
fractal

Ανώνυμος είπε...

τεσπα συμαινει τελος παντων.
αετος

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σας έχασα όλους

fractalx

Ανώνυμος είπε...

fractalx

Πεθαίνω από περιέργεια.
Νομίζω πως είσαι γυναίκα και νομίζω πως είσαι εκείνη που πάντα ήθελα να γνωρίσω από πιό κοντά. Ξέρω κάποιον που έχει το τηλέφωνό σου. Περίμενε τηλέφωνό μου ...
Σύνεδρος χ.

szaimis είπε...

Καλησπέρα λοιπόν και από μένα. Συγχαρητήρια για το blog, είναι πραγματικά ενδιαφέρον και ευχάριστο!
Επέλεξα να αναρτήσω το πρώτο μου σχόλιο εδώ επειδή εδώ αναπτύχθηκε η αγαπημένη μου συζήτηση, που δεν είναι άλλη από τα ερωτηματικά γύρω από τη δημιουργία. Σκοπεύω να αναρτήσω άρθρο αλλά θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου και εδώ.
Όπως ίσως γνωρίζετε είμαι φοιτητής γεωλογίας και η εξέλιξη της γης, των σπονδυλωτών και των ασπόνδυλων οργανισμών αποτελούν από τα κύρια αντικείμενα μελέτης. Ταυτόχρονα όμως πιστεύω και στην ύπαρξη του Θεού και με τη βοήθειά Του έχω βρει τον τρόπο (έτσι πιστεύω τουλάχιστον) να συνδυάσω και τις δύο απόψεις. Στο βιβλίο της Γένεσης γίνεται λόγος για δημιουργία σε 7 μέρες, με τη διαφορά όμως πως μια μέρα μπορεί να αντιστοιχεί σε εκατομμύρια χρόνια. Η βίβλος μιλάει για δεινοσαύρους οι οποίοι ποτέ δεν συμβίωσαν με τους ανθρώπους. Αυτό το επιβεβαιώνει και η επιστήμη… Οπότε είναι δυνατόν να εμφανίσθηκαν και να εξαφανίσθηκαν σε μια δυο μέρες; Ο δε άνθρωπος εμφανίζεται με τα χαρακτηριστικά που έχει σήμερα τα τελευταία 10.000 χρόνια, κάτι που συμφωνεί με τη βίβλο σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος εμφανίζεται πριν από 8.000 χρόνια. Και τέλος αυτό που θα ήθελα να μείνει. Το είπατε και σεις, αν ο Θεός ήθελε να μας διαφωτίσει για την δημιουργία θα μας έστελνε εγκυκλοπαίδεια και όχι βίβλο… Ο Θεός ενδιαφέρεται για τη σωτηρία του ανθρώπου και η αποδοχή της εξέλιξης ή μη, λίγο θα πρέπει να επηρεάζει τη πνευματική πορεία κάποιου…
Καλή εβδομάδα

fractal είπε...

Στέφανε καλώς όρισες στο φτωχικό μου. Θα περιμένω με αγωνία την ανάρτησή σου. Η αιώνια αναζήτηση που εκφράζεται με τόσο συγκριμένο λόγο θα βοηθήσει πολύ την παρέα, στους πνευματικούς προβληματισμούς. Στην παρέα δεν έχει θέση η καθαρεύουσα με την ένοια που έχει καθιερωθεί. Νομίζω θα συμφωνούν μαζί μου και οι άλοι φίλοι. Ναι συμφωνω μαζί σου πως η αποδοχή του τρόπου δημιουργίας επιρεάζει την πννευματική πορεία και εξέλιξη της σκέψης. Όλες αυτές οι πληροφορίες περνούν μέσα από τα φίλτρα κάθε προσώπου και έτσι καθένας δίνει την προσωπική εκδοχή. Πιστεύω πως αυτό είναι το υπέροχο στον πολιτισμό μας. Η αποδοχή της εταιρότητας. Προσωπικά δεν είμαι αθε- αλλά δεν μπορώ να υποτάξω τη σκέψη μου σε κανόνες που εξηγούν τη ζωή με κάποιο ας πω αφελή τρόπο. Νιώθω απέραντη αγάπη για τον κόσμο (με την ένοια της αρχαιας ελληνικής δηλ άνθρωποι και δημιουργία) και ο άξονας της ζωής μου για να ξεχωρίσω το καλό από το κακό είναι: Καλό είναι ότι εξελήσσει τη ζωή και την δημιουργία και κακό το αντίθετο. Η συνείδηση του ανθρώπου που είναι κατά τη γνώμη μου ο μόνος νομοθέτης του καλού. Είναι ένα κομμάτι του θεού μέσα μας. Άρα βρίσκω την πιό σημαντική ρήση της βίβλου εκείνη που λέει ότι ο Θεός έπλασε τον ανθρωπο καθ εικόνα και καθ ομοίωση.
Περνώντας και δουλεύοντας όλα αυτά μέσα μου, προσπαθώ πάντα να αποκωδικοποιήσω τα μηνύματά του, και να κρατώ το χέρι των ανθρώπων πλάϊ μου. Διατύπωσα μερικές βιαστικές σκέψεις. ίσως και ακατάστατα. Η επιστήμη που διάλεξες είναι από τις αγαπημένες μου. Άν μάλιστα ήταν και η επιλογή σου, αυτό με κάνει ακόμα πιό πολύ να θέλω να ακούω τη φωνή σου. Ευχαριστώ που με επισκεύθηκες. Θα ήταν τιμή μου να σε ακούω όποτε έχεις καιρό. Γιατί ιδέες και σκέψεις έχεις μπόλικες. Και εγώ έχω τεράσια και αχόρταγα αυτιά.
Μπορώ να πω ραντάρ..

fractal είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί fractal και φίλοι παρακολουθώ τη συζήτηση και δεν διαφωνώ σε θεμελιώδη θέματα με κανέναν. Έτσι σιωπώ. Παρακαλώ συνεχίστε!
ο gde_x που δεν δηλώνει ανώνυμος