Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

To "είναι" και το "έχειν"



Φίλοι, μόλις γύρισα από τη θάλασσα. Όσο φεύγει το καλοκαίρι τόσο πιό υπέροχα θελκτική γίνεται. Ξεκίνησα να κολυμπώ από τις αρχές του Απρίλη..Όμως αυτές τις μέρες όταν πέφτω στην αγγαλιά της, νομίζω πως γίνεται για πρώτη φορά. Ας είναι. Έξω από τον μικρό κολπίσκο της παραλίας που συνηθίζω να κολυμπώ ( σε απόσταση μισής ώρας κολύμπι από τη μικρή παραλία), υπάρχει ένας βράχος τελείως επίπεδος, που λες και κάποιος τον έβαλε εκεί για να κάθεται κανείς, να αγναντεύει το πέλαγος και να σκέπτεται. Τον βράχο αυτό τον επισκέπτομαι συχνά , συνήθως για να πώ κανένα θαλασσινό τραγουδάκι. Σήμερα πήγα με παρέα. Η συντροφιά μου ήταν ο Βασίλης Φίλιας. Κουβεντιάσαμε ώρες. Ακμαίος διανοητής και μεγάλος δάσκαλος, δεν χορταίνεις να κουβεντιάζεις μαζί του. Δίναμε τη βουτιά της εγκατάληψης του βράχου όταν μου είπε την κουβέντα που συνόψισε όλη μας τη συζήτηση και που θέλησα να σας μεταφέρω: -Τι τα θέλεις τα περιτά , όλο το πρόβλημα του ανθρώπου είναι η νοηματοδότηση της ζωής του. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του. Το πρόβλημα της νεολαίας σήμερα είναι αυτό ακριβώς . Η ανοηματοδότηση της ζωής. Όι σημερινές κοινωνίες φροντίζουν να αντικαθιστούν το "είναι" των ανθρώπων με το "έχειν". Και ο αγώνας των σύγχρονων ανθρώπων είναι για το "έχειν" και όχι για το "είναι"....
Φίλοι μου Όταν οι κουβέντες αυτές γίνονται πάνω σε ένα βράχο καταμεσίς του πελάγου όπου το μόνο "έχειν" σου είναι, μόλις μερικές πεταλίδες για φαγητό, ενώ το μυαλό και η ψυχή σου απλώνεται στο άπειρο και νιώθεις πως μπορεί κάποια στιγμή να περάσεις και πέρα από αυτό, τότε η ζωή σου πραγματικά πέρνει άλλο νόημα. Υπάρχεις με ένα άλλο τρόπο... Δοκιμάστε τον.
Δεν θα χάσετε....

54 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

σωστό! μα πρέπει και το είναι σου, ή εκεί που βρίσκεται το είναι σου, να έχειν και ένα βράχο, καταμεσίς του πελάγου ;)

fractal είπε...

Παναγιά μου. Τι δύσκολο όνομα που διάλεξες! . Πως να σε προσφωνήσω καλέ μου?
Από βράχους είναι γεμάτα τα πελάγη.
Αρκεί να τους προτιμήσει το "είναι" σου από τις γκλαμουράτες παραλίες σούπα! Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Χωρλις να τα αναζητήσεις..

b|a|s|n\i/a είπε...

ο βράχος υπάρχει ήδη. αναμένω αυτά που θα έρθουν.
μπορείς να αφαιρέσεις τις κάθετες και τις πλάγιες.
basnia απλά...

fractal είπε...

Αν τα θέλεις πραγματικά θα έρθουν!
Πόσο έτοιμος είσαι να τα δεχθείς?

b|a|s|n\i/a είπε...

πιο έτοιμος από ποτέ

fractal είπε...

Ο βράχος σε περιμένει Άργησες. Πολύ άργησες!!

b|a|s|n\i/a είπε...

τα άλλα θα 'ρθουν μόνα τους
χωρίς να τα αναζητήσεις
πρέπει να νοιώθεις έτοιμος
και ο βράχος
κάλλιο αργά παρά ποτέ, δεν λένε;

fractal είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις.
Τον βράχο τον έχεις. Έτσι είπες.
Είσαι έτοιμος να δεχθείς αυτά που περιμένεις πάνω στο βράχο. Έτσι είπες. Τότε?
Αν εννοείς να είναι έτοιμος και ο βράχος να σε δεχτεί, αυτό σου το υπογράφω. Ξέρω πάρα πολλούς βράχους που περιμένουν για πολλά χρόνια...
Δεν έχεις παρά να ανακαλύψεις έναν από αυτούς...Ξέρεις , μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά κάποιοι βράχοι έχουν ψυχή. Αυτό μπορώ να το ορκισθώ!!! Μπορώ να το ορκιστώ σου λέω. Πίστεψέ με.. Και σε προλαβαίνω: Μην ρωτήσεις γιατί είμαι τόσο βέβαι-

b|a|s|n\i/a είπε...

σε πιστεύω δεν έχω λόγο να μην.
οι απαντήσεις στις ερωτήσεις είναι ναι. τον βράχο τον έχω. τον βλέπω μάλλον. τον νοιώθω. είμαι έτοιμος, ναι. μόνο που μοιάζουν να μπαίνουν συνεχώς εμπόδια και σιωπές στην διαδρομή

fractal είπε...

Τις σιωπές τις έκανα τραγούδι όπως αναφέρω στην ανάρτηση. Και μάλιστα τραγούδι θαλασσινό. Αυτό όμως έγινε όταν άκουσα μέσα μου κάποτε....
Όταν η πέτρα ακουσε μέσα της μιά φωνή που πέρασε τις συμπληγάδες... Κοίτα δεν είνα ανάγκη να τα ξαναλέω. Ρίξε μιά ματιά σε μιά παλαιότερη ανάρτησή μου που έχει επιγραφή" Πρέπει να ξέρεις για μένα το fractal πως..."
Και πάλι τα λέμε. Θα σε περιμένω.

b|a|s|n\i/a είπε...

το ένστικτο ακούει την συνείδηση περιμένοντας εκείνο. έχει ακουστεί η φωνή

fractal είπε...

"Εκείνο" είναι λοιπόν που έρχεται μόνο του. ΄"Εκείνο" προκαλεί και τη φωνή. Δεν ξέρω, μπορεί να μην συμβαίνει πάντα με τον ίδιο τρόπο.
Όμως ¨"εκείνο" είναι που προκαλεί τη μεγάλη έκρηξη. Φίλε παλεύω να ακόμα. Δεν έχω περάσει στο τέταρτο στάδιο της αποδοχής.. Δεν ξέρω τι είναι το δικό σου "εκείνο" και αυτός είναι ο λόγος που το ταυτίζω με το δικό μου. Φίλε αν είναι τόσο δύσκολο, σαν το δικό μου να ξέρεις πωως θα έχεις ένα χέρι κοντά σου.

faraona είπε...

Μεγαλη τυχη το θεωρω να μπορεις ΕΤΣΙ καταμεσης του πελαγου να συζητας για την υπαρξη.
Παντα τετοια ευχομαι

Katerina είπε...

θεωρώ πιοτερο τύχη να κολυμπας ακόμη σε θάλασσα δική , τοτε αισθάνεσαι με όλο το είναι σου το έχειν σου.

Roadartist είπε...

Αυτές οι σκέψεις στη θάλασσα ειναι νομίζω αναπόφευκτες.. Εκείνη σε οδηγεί σε αυτές, και εσύ απλά ακολουθείς.

Ανώνυμος είπε...

Καλό μου fractal μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το «είναι»; Το «έχειν» σαν υλιστής που είμαι το καταλαβαίνω αλλά το «είναι» μήπως είναι πολύ εγωιστικό;
Και με ποια κριτήρια μιλάμε για την ανοηματοδότηση της ζωής των νέων ανθρώπων.
Και ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που θα μας δώσουν τα κριτήρια για την νοηματοδότηση της ζωής;
Να είσαι καλά και πολλά φιλιά από τον gskastro

fractal είπε...

faraona, ocean soule, roadartist
Η Θάλασσα αιώνες τώρα κυκλοφορεί στο αίμα μας και μας γυμνάζει με ένα δραματικό τρόπο τις ψυχές και το σώμα μας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στα παράλια του Αιγαίου γεννήθηκε και αναπτύχθηκε η φιλοσοφική σκέψη.
Στο φυσικό αίσθημά μας που προκαλεί το όραμα και η ανάγκη να βρούμε τον τρόπο να υπάρξουμε, το εντονότερο είναι εκείνο που μας έρχεται από την θάλασσα. Ο χαρακτήρας μας έχει πάρει από τη θάλασσα το εκδηλώτερο στοιχείο του. Τη μετακίνηση.
Η θάλασσα καλλιεργεί την αισθητική μας, η θάλασσα μαγεύει τα παραμύθια μας με θεούς και γοργόνες. Μας στοιχειώνει και την στοιχειόνουμε.
Είπα πολλά για Εκείνην. Ο καθένας πρέπει να την προσεγγίζει με τη δική του ψυχή.

fractal είπε...

Κάστρο μου το ΄"είναι" μας είναι αυτό ακριβώς που προσδιορίζουμε τον τρόπο να υπάρχουμε. Πιό απλά ίσως, ή κλίμακα των αξιών της ζωής μας νομίζω. Ο Άξονας γύρω από τον οποίο κινούνται οι πράξεις μας και οι σκέψεις μας.Έτσι το αντιλαμβάνομαι.
Δεν είναι εγωϊσμός φυσικά να ψάχνεις τον εντός σου κόσμο. Από αυτό το ψάξιμο νομίζω θα βρούμε την άκρη μας. Φεύγω για τη θάλασσα. Μην με καθυστερείς κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις.!!!!

fractal είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητ- Φράκταλ, ξέρεις την άποψή μου για τον άνθρωπο αυτό. Ξέρεις επίσης τι δεν θάδινα για να τον ακουσω εκεί στον βράχο τον πλατύ. Τον ενέπνευσε φαντάζομαι η ισοπέδωση αυτή και είπε, πάλι, μεγάλη κουβέντα. Η ανανοηματοδότηση στους νέους πρέπει να προκύψει από εμάς. Που είμαστε πιο τραγικοί. Γιατι εμείς παράλαβαμε "είναι" και το κάναμε "έχειν". Ενώ οι επόμενοι, αν προσπαθήσουμε, θα έχουν τη χαρά της πρώτης γνωριμίας με το "είναι" και όχι την ενοχή τη δική μας που το αντικαταστήσαμε.

Να είσαι καλά να μας μεταφέρεις πάντα τέτοια.

Καλημέρες

Υ.Γ. Αυτό θέλω, για ευρύτερο σχολιασμό. Αυτό. Θα σου το στείλω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Katerina είπε...

η θάλασσα ειναι το ζητουμενο

fractal είπε...

Αλέκα. έχεις δίκιο αυτές τις μέρες τα μπάνια μου στη θάλασσα είναι απολαυστικά. Μόνο που την προσεχή τρίτη θα ξαναγίνουν μοναχικά. Το κείμενο χρησιμοποίησέτο όπου και όπως θέλεις. Φιλιά φιλιά φιλιά..

fractal είπε...

Ψυχή του Ωκεανού. Εκτός από τη θάλασσα που είναι εντός μας, μας ζώνει ολόγυρα ..Λίγη προσπάθεια για αναδιοργάνωση της ζωής μας.

Fegia είπε...

ΥΠΕΡΟΧΑ!
Κάποτε, το πρόβλημα ήταν: το "είναι" και το ¨φαίνεσθαι". Τώρα, είναι έτσι όπως τα λέει ο Β. Φίλιας..
Δεν ξέρω τι προτείνει ο σπουδαίος δάσκαλος-φίλος σου, για την περαιτέρω έκπτωση αξιών, που παρατηρούμε διαρκώς - και το χειρότερο - σε νεαρές ηλικίες...

Καλό Σ.Κ.

tovenito είπε...

το είναι και το έχειν είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. έχουμε υπερτιμήσει το έχειν. είναι αλήθεια αυτό. αλλά πόσοι αρκούνται μόνο στο είναι;
όσο για τους βράχους, ή που θα σώσουν ή που θα σε τσακίσουν

fractal είπε...

Fegia Νομίζω πως δεν ήταν αλλά είναι ακόμα το "φαίνεσθαι" και μάλιστα όταν δεν υπάρχει το "εχειν" Εξ΄άλλου είναι το ίδιο πράγμα. Δεν είναι το "είναι" Τις απόψεις του ο φίλος καθηγητής τις έχει δημοδιοποιήσει με πολλούς τρόπους. Ετοιμάζει δύο καινούρια βιβλία. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω τίτλους βιβλίων του. Είναι πάντα σε εκδόσεις Παπαζήση.

fractal είπε...

592 Δεν συμφωνώ. Δεν πρόκειται καν για το ίδιο νόμισμα...Και το "ειναι" δεν μεταφράζεται σε χρηματιστηριακή αξία η τρόπο αποοτίμησης.
Όσο για τους βράχους. Εξαρτάται πως θα τους προσεγγίσεις.
Καλό Σαββατοκύριακο.

nikiplos είπε...

Fractal, νόμιζα ότι είχα σχολιάσει το συγκεκριμένο ποστ σου... Όπως και νά χει σε βράχο δίπλα στην βαθιά άπειρη θάλασσα παρέα με έναν τόσο δεινό συζητητή και τους κορμοράνους να αλιεύουν τις σκέψεις σας, τι άλλο θά έπρεπε να συζητήσετε παρά αυτό...

φιλιά

fractal είπε...

Nikiplos. Έχεις απόλυτο δίκιο. Το περιβαλλον επιβάλεται στη σκέψη αλλά και στις αισθήσεις. Τα έχουμε ξαναπεί με την ευκαιρία της Νίκης της Σαμοθράκης. Σήμερα κολυμπήσαμε πάλι στον ίδιο κολπίσκο, αλλά δεν ηρθαν οι κορμοράνοι. Πρότεινα λοιπόν στην παρέα μου (τον Β. Φίλια και ακόμα έναν) να πάμε να τους βρούμε εμείς. Ξέρω που συχνάζουν. Είναι μιά σπηλιά μέσα σε απόγκριμνα βράχια που βυθίζονται ανελέητα σε κάτι πράσινα και μωβ νερά. Κολυμπήσαμε περίπου 3 ώρες να πάμε και να επιστρέψουμε. Δεν τους συναντήσαμε πουθενά. Είναι μαγεία να τους βλέπεις να καταδύονται. Καταλαβαίνεις πως γεννιούνται στη σκέψη των ανθρώπων οι μύθοι των πλασμάτων της θάλασσας. Χθες όμως συνέβει κάτι αλόκοτο: Όταν τους πρωτοείδαμε στέκονταν πάνω στο βράχο. Ύστερα ο ένας βούτηξε και ο άλλος έμεινε πάνω στο βράχο και παρακολουθούσε εμένα να βουτώ. Kάθε φορά που αναδυόμουν και τον έβλεπα πάνω στο βράχο να με κοιτάζει ένοιωθα κάτι σαν τρέλλα. Ο Θεός της θάλασσας με αξίωσε !.

Mystis είπε...

Κάποτε ένας Ρωμαίος έδιωξε τη γυναίκα του. Οι φίλοι του τον ρωτούσαν τι άσχημο της είχε βρει, αφού είχε ωραίο πρόσωπο, ωραίο σώμα και του είχε δώσει ωραία και υγιή παιδιά. Τότε ο σύζυγος, δείχνοντας το παπούτσι του, απάντησε: "Ετούτο το παπούτσι μήπως δεν είναι όμορφο; Μήπως δεν είναι καλοφτιαγμένο; Δεν είναι ολοκαίνουργιο; Κανείς σας όμως δεν ξέρει πού με πληγώνει στο πόδι"...

fractal είπε...

Μύστη περιεκτική σε νόημα η ιστορία του Ρωμαίου σου. Δεν με έκανες ομως ling με τις σκέψεις που σου την προκάλεσαν και που υποθέτω πως είχαν αφετηρία την ιστορία των κορμοράνων. Να υποθέσω πως ήθελες να πεις ευγενικά και διδακτικά πως το ίδιο έκανε και η ιστορία με τους κορμοράνους. Αν ναι, ωφείλω να εξηγήσω πως η εξαιρετικά ευαίσθητη εξάρτηση του ανθρώπου από το περιβάλλον του (που είναι η αρχική συνθήκη ύπαρξής του) βρίσκεται στην καρδιά της λειτουργίας του συστήματος της ύπαρξής μας και καθορίζει εν πολλοίς τη συμπεριφορά μας. Την ώρα που με παρατηρούσε ο κορμοράνος να βουτώ ένοιωθα πως είχα ταυτισθεί απόλυτα με τη φύση από την οποία και προέρχομαι. Είναι μιά θεϊκή αίσθηση. Κλείνω βιαστικά γιατί ε΄χω επίσκεψη. Ήρθε ο φίλος μας για καφέ. Περιμένω κάποια απάντηση

Κούκος είπε...

Νοηματοδότηση της ζωής.
Τόσο απλό καιτόσο δύσκολο!

fractal είπε...

Μύστη. Είδα το ίδιο σχόλιο και αλλού. Οπότε άκυρη η διευκρίνησή μου. Δεν απαντά στην ιστορία σου.

fractal είπε...

Κούκο φεύγω για τη θάλασσα. Με περιμένουν. Θα τα πούμε.

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Πολύ τυχερή είσαι .Μέγας δάσκαλος και διανοητής ο Βασίλης Φίλιας.

Τι τα θέλεις τα περιττά , όλο το πρόβλημα του ανθρώπου είναι η νοηματοδότηση της ζωής του. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την ύπαρξή του. Το πρόβλημα της νεολαίας σήμερα είναι αυτό ακριβώς . Η ανοηματοδότηση της ζωής. Όι σημερινές κοινωνίες φροντίζουν να αντικαθιστούν το "είναι" των ανθρώπων με το "έχειν". Και ο αγώνας των σύγχρονων ανθρώπων είναι για το "έχειν" και όχι για το "είναι"....
Με πέντε σειρές, διάγνωση την ουσία του προβλήματος

Αλήθεια . Σε ζηλεύω !!!!!!!!

kostaslogh είπε...

Όταν το μόνο έχειν είναι μερικές πεταλίδες
(και δίχως μαχαίρι μάλιστα)τότε είναι και έχειν συμπίπτουν!
Το έχω ζήσει,το νοσταλγώ !

fractal είπε...

Περίπλους. Μόλις γύρισα από ένα ταξειδάκι αστραπή, σε γειτονικό νησί.
Ναι είμαι τυχερ- το αναγνωρίζω. Εξ' αλλου είναι στο μόνο γεγονός στη ζωή μου, που υπήρξα τυχερ-. Η γνωριμία και η σχέση μου με μερικούς πολύ σημμαντικούς (με τα δικά μου κρητήρια) ανθρώπους .Αν έχεις διάθεση να έρθεις στον τόπο μου θα σε ειδοποιήσω όταν με ξαναεπισκεφθεί. Εξ΄άλλου έχουμε κουβεντιάσει αρκετά για τις φιλίες που δημιουργούνται μεταξύ των Βλογγερς. Τόσο για τις πραγματικές όσο και για τις σαπουνόφουσκες. Παλιότερα είχα κάνει τη σκέψη να οργανώσουμε μιά συζήτηση μεταξύ μας, και να τον καλούσαμε να μας έλεγε την άποψή του σαν κοινωνικό φαινόμενο. Η σκέψη ναυάγησε.Αν ενδιαφέρει το ξαναβλέπουμε.
Φιλιά πολλά από ένα περίεργο kai απροσάρμοστο fractal

fractal είπε...

Kωστή μου καλό απόγευμα. Γύρισα αλαφιασμένη από ένα βιαστικό ταξειδάκι σε γειτονικό Νησί. Έχω φίλους που με κάλεσαν επηγόντως. Αφού έχεις ζήσει αυτή την κατάσταση μπορείς να την καταλάβεις. Να δίνεις βουτιά για να αποσπάς πέτρα από το βυθό μήπως και σπάσεις τα δεσμά της πεταλίδας με τον βράχο. Έχω ξεκολήσει όμως πεταλίδα και με τα χέρια. Όταν είδα πως χαλάρωσε τους δεσμούς της με την πέτρα. Ασυγχώρητο λάθος για πεταλίδα όταν παραμονεύει εκεί κοντά ένα fractal.
Έχεις δίκιο. Στην περίπτωση αυτή το 'είναι" και το "εχειν" ταυτίζονται. Και μάλιστα με τον τρόπο που αποδεικνύει την ταύτηση η Ευκλείδιος γεωμετρία. Της απόλυτης επικάλυψηης του ενός από το άλλο.
Κωστή έχεις δοκιμάσει πελαγήσιες πεταλίδες. Έλα. Ξέρω ένα μέρος μόνο για όσους η ταύτηση του "είναι" και του ¨"έχειν" μπορεί να επιτευχθεί.

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Σ' ευχαριστώ θα το ήθελα πολυ.
Με τιμάς με αυτά που μου λες και σ' ευχαριστώ από καρδιάς!!

Ανώνυμος είπε...

Από την κοινωνική εμπειρία μου έως τώρα στην Ελλάδα, έχω διαπιστώσει πως όσοι νεοέλληνες δεν έχουν κατορθώσει να επιτύχουν το "έχειν" δεν έχουν την κατάλληλη παιδεία ώστε να επιδιώκουν το "είναι" αλλά αρκούνται στο αδόκιμο "νομίζειν πως είναι". Αν ρωτήσεις έναν καθημερινό άνθρωπο στην Ελλάδα σήμερα: "Ποιός/Τι είσαι;" θα σου απαντήσει με ένα ουσιαστικό όπως άντρας, γυναίκα, επιχειρηματίας, υπάλληλος και σπάνια με έναν επιθετικό προσδιορισμό όπως μοναχικός άνθρωπος, άνεργος οικογενειάρχης, σκεπτόμενος άνθρωπος.
gde_x

ολα θα πανε καλα... είπε...

Πολύ πρόσφατα "ανακάλυψα" αυτό που μπορεί να προσφέρει μια καθαρή θάλασσα,ερημική,και ένας βράχος εκεί κοντά.Όταν πηγαίνω,προτιμώ τα απογεύματα,λίγο πριν τη δύση,ή κατά το ξημέρωμα.Δε θέλω να έχω μαζί μου άλλον.Είμαι γεμάτ- ενέργεια και δύναμη που παίρνω από τη γαλήνη του περιβάλλοντος και από κάτι σαν αγάπη,με την έννοια της ζεστασιάς μέσα μας. Δε θέλω τίποτε άλλο τότε.

fractal είπε...

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. Ευχαριστώ για την απροσδόκητη επίσκεψη.
Ο Πικάσο είχε πει. "'Ο,τι υπάρχει μέσα μας, ανήκει στη φύση. Τελικά δεν είμαστε παρά ένα κομμάτι της φύσης"
Τα υπόλοιπα στο δικό σου blogg

Ανώνυμος είπε...

μυρίζει αρμύρα εδώ.. θάλασσα.. μαστίχα.. μυρίζει πατρίδα.. όμορφη μικρή πατρίδα..
χαίρομαι που σε βρίσκω φρακταλ.
σε περπάτησα λίγο και είσαι μυροβόλο σαν την πατρίδα μας:)
Εσμιξε απόψε με τη θάλασσα η βροχή..
καλό βράδυ να έχεις

fractal είπε...

Καλώς σε βρίσκω πατριωτάκι. Ναι όντως έσμιξε η θάλασσα με τη βροχή χθες. και οι άνθρωποι δεν εχουν μαζέψει ακόμα το μαστίχι. Εμένα με βρήκε στην παραλία , έτοιμ- να κάνω μιά βαθειά βουτιά στη Δασκαλόπετρα.
Μα τελικά φοβήθηκα τις αστραπές. Έτσι την έβγαλα με μιά ζεστή σοκολάτα στην ομόνυμη καφετέρια κοιτάζοντας τις ακτές της Ιωνίας και τα καράβια που ήταν αρόδο. Νοσταλγική εικόνα φίλαράκι. Γεμάτη πατρίδα. Πες μου τα δικά σου. Που μένεις? Το δικό μου χωριό, αφού με περπάτησες το ξέρεις. Σίγουρα θα το έχεις επισκεφθεί. Να μην χαθούμε. Αργήσαμε να βρεθούμε. Εκκρεμούσε αρκετό καιρό η ακαταστασία. Τώρα ταχτοποιήθηκε. Δυό-Δυό.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα καλό φρακταλ
:):) μαρέσει όπως τα λες:):)
άκου 'εκκρεμούσε η ακαταστασία':)
και δεν ειμαστε δυό.. είμαστε τρείς και μακάρι να γίνουμε χίλιοι δεκατρείς:)
στη Δασκαλόπετρα ήμουν την περασμένη εβδομάδα στο προτελευταίο τραπεζάκι στη θάλασσα έπινα μπυρίτσα και έκανα παρόμοιες σκέψεις:)
το δικό σου χωριό όχι δεν κατάλαβα ποιό είναι.. δεν εχει σημασία:) κατάλαβα μόνο ποιά είναι η θάλασσά σου:)
πού μένω ρώτησες.. μένω στην πόλη..
θα τα ξαναπούμε όμως..
να εισαι καλά..
πραγματικά χαίρομαι όταν, όπου και όποτε ακούω φωνές του τόπου μας σαν τη δική σου..

fractal είπε...

ΣΤΑΓΩΝΑ. Υποθέτω πως αυτά τα περίεργα σύμβολα κάτι σημαίνουν. Αυτές τις μέρες είμαι και εγώ στην Πόλη καθημερινά. Προετοιμάζω την εξόρμηση του Θεάτρου μας στην Αθήνα. Αν περάσεις από τα γραφεία, ξέρεις της οδού Λάδης και φωνάξης "fractal" θα σε ακούσω...Μόνο Εγώ!! Μην δεν έρθεις να δεις τον Καραγκιόζη . Πρεμιέρα στις 19 στη Βερίτη.. Ο Χώρος είναι κατάλληλος για fractal και σταγώνες.

fractal είπε...

Καλά ρε Σταγονάκι, το Κάστρο αριστερά των αναρτήσεών μου, δε σου λέει τίποτα!. Γνώρισες την Αυλωνιά και δεν γνώρισες το Χωριό μου!

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα φρακταλ.
το συγκεκριμένο σύμβολο δείχνει χαμόγελο :-) ματάκια μυτούλα χειλάκια ή εν συντομία :)
To κάστρο το είδα αλλά ειναι δύο εκεί τα χωριά κάστρα.. ένα απο τα δύο κατάλαβα ότι είναι το Χωριό σου.. καλά εντάξει.. μη βαράς:)
και δεν θα το κάνω..να έρθω κάτω απ το γραφείο σου να σου φωνάζω αλλά για Καραγκιόζη δεν θα πω όχι.. 19 είναι σήμερα.. θα προσπαθήσω.. και σευχαριστώ
Και τι θέλει να πει ένα φρακταλ όταν γράφει τη σταγόνα με Ω??
Μου έκανε εντύπωση όμως και θα στο πω..δεν ειν κακό..
Ενω πρόσεξα κρύβεις επιμελώς το φύλο σου δεν κρυβεις το χωριό σου δεν κρύβεις τη δουλειά σου με προσκαλεις χωρίς να με ξέρεις..
ευελπιστώντας να μην σε ενόχλησε η παρατήρησή μου σε χαιρετώ.
Καλή επιτυχία σε ό,τι ετοιμάζεις
και μια όμορφη μέρα να έχεις

fractal είπε...

H σταγόνα με "ω" θέλει να πει πως το fractal είναι ανορθόγραφο, και πως στα Ελληνικά είχε πάντα κάτω από τη βάση. Έτσι ασχολήθηκε με τα μαθηματικά. Η εξέλιξη όμως διέψευσε και τους φιλόλογους και τους μαθηματικούς.!!! Ε από ένα πατριωτάκι που μπορεί να έχει άμεση επαφή με το fractal δεν κρύβεται τίποτα. Και δεν σου είπα να φωνάξεις κάτω από το γραφείο αλλά να ανεβείς στο 2ο όροφο.
Και δεν φανέρωσα τη δουλειά μου με το να δηλώσω ότι εργάζομαι αυτό τον καιρό για την εξόρμηση. Απλώς την αγάπη μου για το θέτρο και τον καλό φίλο που δημιούργησε μιά αριστουργηματική παράσταση. Δεν έχω επαγγελματική σχέση με το θέτρο αλλά επικουρική. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση των κωδικών συμβόλων..Ακόμα μιά φορά διαπιστώνω ότι το fractal έχει χάσει επισόδεια. Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Χαχα με φαντάζεσαι στους διαδρόμους του 2ου ορόφου να φωνάζω «φρακταλ φρακταλ
Είσαι εδώ?? Βγες για λίγο να σε δω»
:P (το συγκεκριμένο σύμβολο σημαίνει ένα ανθρωπάκι που βγάζει έξω τη γλώσσα
του κοροιδευτικά:)
όπως και να έχει χαίρομαι πολύ που γνώρισα ένα ανορθόγραφο φευγάτο φρακταλ:) τουλάχιστον κανεις δεν μας εμποδίζει να ειμαστε ανορθογραφοι κάπου κάπου ή και μονίμως.. κάτι είναι κιαυτό..

fractal είπε...

Σταγόνα. Ας είναι από λόγου σου.
Η παράσταση απόψε ήταν υπέροχη. Μαγευτική. Να σου κάνω και εγώ νιά αδιάκριτη ερώτηση? Τι βαθμό είχες στο μάθημα της πατριδογνωσίας ? Όσο εγώ στα φιλολογικά μαθήματα υποθέτω.
Καλή νύχτα και μη χάσεις τον Μεγαλέξανδρο και τον καταραμένο δράκο.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητό μου φρακταλ. Δεν ξέρω αν με κατάλαβες. Σου εξηγώ. Μου αρέσει που είσαι ανορθόγραφο και συνάμα έξυπνο. Που θα πει πως δεν υποτάσσεσαι σε κανόνες!
την καλημέρα μου

fractal είπε...

Σταγονούλα. Δεν ξέρω αν έγραψες τυχαία αυτό το σχόλειο ή επειδή είχες μπεί πρώτα στην ανάρτηση "Η ποντιακή Λύρα" όπου εκεί γίνεται μιά μικρή σφαγή για το θέμα αυτό. Σε ευχαριστώ πάντως για τη συμπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

μπήκα κατευθείαν εδώ και βιαστικά μόνο για να σου απαντήσω.. σφαγή έγινε?? έριξα τωρα μια ματιά αλλά δεν προλαβαίνω.. είναι πολλά!! θα επανέλθω αργότερα να διαβάσω..
καλό βροχερό απόγευμα:)