Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Αντίο








Φίλοι Σήμερα 1η του Οκτώβρη εύχομαι σε όλλους καλό μήνα. Από σήμερα και για μιά μεγάλη χρονική περίοδο (μέχρι το Πάσχα) θα είμαι σε συνεχείς μετακινήσεις. Δεν θα χάσω όμως την επαφή μου μαζί σας. Θα σας στέλνω συνεχώς μυνήματα με όποιο τρόπο μπορώ: internet cafe, σπίτια φίλων, γαϊδουράκια κλπ Πάντως σας υπόσχομαι ότι δεν θα σας αφήσω ήσυχους.
Σε μιά γωνιά της αυλής μου η στα βιαστικά μπροστά στην είσοδο, ή σε μιά γωνιά του σαλονιού ή στο μπαλκόνι , θα σας περιμένω με ένα ποτήρι ζεστό καφέ και διάθεση για κουβέντα....

21 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

εις το επανιδείν...καλούς μήνες...

RNDTVN είπε...

hi, pleased to meet you,your blog is very good,please view my blog in www.redenoronhadetelevisao.blogspot.com
thank you, very much
RNTV1

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

αγαπητή μου !!καλησπέρα.

Δεν θα χαθούμε έτσι κι αλλιώς..νασαι σίγουρη.
Εξάλλου βλέπω πως με αγαπάς πάρα πολύ ...και ανάρτησες τη φωτογραφία μου πρώτη πρώτη !!να σαι καλά.
Σου άφησα ενα τραγούδι στην προηγούμενή ανάρτηση σου ..άκουσε το!!

Όπου και να σαι να είσαι καλά και να χαμογελάς..κάνει τους άλλους να ανησυχούν ..ο φίλος σου.

fractal είπε...

basnia Δεν θα χαθούμε. Θα προσπαθώ να επικοινώ μαζί σας. Με διάορους τρόπους αλλά κυρίως από internet cafe
Nα είσαι καλά, και να μου προσέχεις τον basnia

fractal είπε...

Φίλε rede noronha de television
Μπήκα στο blogg σου. Δεν καταλαβαίνω τι θα ήθελες. Αν θέλεις γράψε μου πάλι

fractal είπε...

Περίπλους. Τα fractalς δεν έχουν γένος. Το τραγούδι σου καθώς και τα άλλα (τα άκουσα όλα) ήταν υπέροχα. Ευχαριστώ.
Φίλε μου το χαμόγελό μου είναι παντός καιρού. Ίσως και οι ανησυχίες των άλλων. φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

Συμπαθώ ιδιαίτερα τους γαϊδάρους. Μου αρέσουν τα εκφραστικά τους μάτια και η μακαριότητά τους.

ολα θα πανε καλα... είπε...

όμορφη,ήσυχη αυλή,με τη γνωστή λουλακί πόρτα που συναντάμε στα νησιά.Δε μου αρέσουν τα "αντίο" γενικά,και αναφέρομαι στον τίτλο σου.Βέβαια σκέφτομαι ότι στην ουσία σημαίνει "στην ευχή του Θεού"(a dio).Με αυτή την έννοια,σου εύχομαι καλά ταξίδια και όμορφες μέρες!Να είσαι καλά.
όσο για τον γαϊδαράκο,δηλώνω κι εγώ απερίφραστα τη συμπάθειά μου γι αυτό το ζωντανό,έχει τόσο γλυκά μάτια και είναι πολύ έξυπνος.

fractal είπε...

ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ Βρίσκομαι στην Αθ΄να και γράφω από internet cafe.
Ευχαριστώ για την όμορφη ευχή. Να είσαι καλά.

Asterion είπε...

Καλημέρα στον τόπ που μεγάλωσα
Για το παρακάτω δεν φταίω εγώ. Εσύ το προκάλεσες. Αν κατάλαβα καλά τα fractals είναι Αγενή. Σωστά;
Μου φαίνεται ότι είσαι βαλτή και μόλις διαπιστώσεις την αδυναμία κάποιου τον πατάς στον κάλο (όχι αυτόν που έχει στον εγκέφαλο).
Τι μου έβαλες αυτές τις καταπληκτικές γωνιές, για να μου τρέχουν τα σάλια;
Ομοιότητες με εμένα ο χώρος εργασίας σου (δύο σαταγόνες νερού)
Αστερίων

fractal είπε...

Κωσταντιν.
Μιά εικόνα του χώρου που ζω ήθελα να αφήσω στους φίλους πριν ξεκινίσουν οι περιπλανήσεις μου. Ήδη από προχθές είμαι εκτός έδρας αλλά όπως βλέπεις ο νους μου εκεί. Σε σας και στον τόπο μου. Δεν μου απάντησες όμως ποτέ αν ήξερες τον εκδότη της Νίκης της Σαμοθράκης. Πως μου ήρθε τώρα στο μυαλό? fractal είμαι ότι θέλω σκέπτομαι...

fractal είπε...

Το λιθόγλυπτο τζάκι στα δεξιά δεν μπορεί να μοιάζει με το δικό σου Κοσταντιν. Είναι μοναδικό στον κόσμο κι είναι σκαλισμένο μέχρι την οροφή!! Με παραστάσεις από την μυθολογία σχετικά με τον Διόνυσσο και τις μαινάδες...

Γιώργος Χατζηαποστόλου είπε...

Αγαπητό fractal, λυπάμαι που αποχωρίζεσαι έναν τόσο όμορφο οικιακό χώρο για να περιπλανηθείς στην Αθήνα, άγνωστο ανάμεσα σε τόσα άλλα fractal. Τώρα που το σκέπτομαι, πιστεύω πως η ανωνυμία ενός fractal ίσως να μην χρειάζεται να διατηρηθεί και στην Αθήνα, όπου όλοι οι καθημερινοί άνθρωποι που μένουν σε συνηθισμένα σπίτια είναι πρακτικά ανώνυμοι. Εξαίρεση αποτελούν οι "επώνυμοι", που και αυτοί ανώνυμοι είναι ουσιαστικά, αλλά δεν έχουν επίγνωση της ανωνυμίας τους. Προσυπογράφω το σχόλιο του ανώνυμου για τους γαϊδάρους!

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να είμαι ποιό ακριβής.
Ο χώρος περί τον υπολογιστή σου.
Αυτόν εννοούσα.
Οσο για τον εκδότη της Νίκης της Σαμοθράκης, ή δε3ν καταλαβαίνω ή άρχισε αυτό που διατυμπάνιζε ο ....Κάστρο.
Αν μου εξηγούσες κάτι θα γινόταν.

fractal είπε...

Εν τάξει Αστερίων, το πήρες σοβαρά. Μου δόθηκε απλά μιά ευκαιρία να μιλήσω για το τζάκι μου γιά το οποίο πολύ υπερηφανεύομαι.
Πρόκειται για μιά εφημερίδα που εξέδιδε ένας κύριος που ήταν και πρόεδρος του συλλόγου των Σαμοθρακιωτών, και με τον οποίο συνεργαζόμαστε για υποθέσεις του Αιγαίου. Τελευταία που τον είχα δει μου είχε πεί ότι την προσπάθεια αυτή συνέχιζε η κόρη του. Ο κύριος αυτός ήταν στρατιωτικός εν αποστρατεία. Δεν θυμούμαι το όνομά του. Αυτό που διαφημίζει ο Κάστρο 'επληξε μάλλον εμένα.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα ξενητεμένη που γεύεσαι το πικρό ψωμί της ξενητειάς.
Είπα κι εγώ τι μου ξέφυγε. Οσο για το άλλο δούλευε το μυαλό σου όσο μπορείς. Μην του δίνεις άδεια. Αν του δώσεις πάει σκούριασε.
Το γραφείο σου με τέτοιο κόλλημα στο τζάκι δεν σε τσουρουφλίζει;
καλό σου βράδι και ένας λόγος καλός για να σου γλυκάνει το ψωμί.
Αστερίων

fractal είπε...

Καλέ μου Αστερίονα. Εν τάξει δεν είναι και τόσο πικρό το ψωμί της ξενιτιάς. Έχω τόσους φίλους εδώ καινούριους και παλιούς...Μου λείπει όμως η γωνιά μου. Ο κάμπος με τα γαϊδουράκια, ο απογευματινός περίπατος με τα Φθινοπωρινά λουλούδια, Μα πάνω από όλα η θάλασσα. Η θάλασσα μου λείπει βασανιστικά. Οι βουτιές μέσα της, ο ήχος της, οι ήχοι που την περιβάλλουν. Μου λείπει η καμπάνα του ρολογιού που θυμίζει το χρόνο, η μυρωδιά από το αγιόκλιμα οι ήχοι των βημάτων πάνω στο καλντερίμι, και ο ήχος της βροχής. Όμως εδώ έχω να ετοιμάσω τόσα πολλά. Ακόμα και μερικά τηλεοπτικά γυρίσματα για την τοπική τηλεόραση. Όλο και κάποια στιγμή θα βρεθώ κοντά σε κάποιο υπολογιστή. Αμέσως ανοίγω το blogg μου και ψάχνα εναγώνια για τα μηνύματα των φίλων. Ευχαριστώ που με θυμάστε. Είναι μιά βαθειά ανάσα ανάμεσα στο τρέξιμο. Για το τζάκι , ναι με ζεσταίνει πολύ μα μου αρέσει η ζεστασιά της φωτιάς.
Αν και η συντροφιά της έχει απαιτήσεις.

asterion είπε...

Σε σκέπτομαι.
Μπορώ να κάνω τίποτα αλλο; Σε βρήκα Μάϊο σε έχασα Σεπτέμβριο, άντε Οκτώβριο.
Είναι όμως πολύ καλύτερα να έχεις κάτι να σκέπτεσαι παρά να μην έχεις τίποτα.

Katerina είπε...

όλες ομορφες εικόνες. Χαιρομαι που μοιράζεσαι τους θυσαυρους σου.

fractal είπε...

Αστερίων. Τι απαισιόδοξα πράματα λες. Δεν χαθήκαμε όπως βλέπεις. "Όπου πάει η αλεπού τραβά και την ουρά της" Στην προκειμένη περίπτωση όπου βρεθώ και υπάρχει ιντερνετ του δίνω και καταλαβαίνει. Σε φιλικό σπίτι: - Παρακαλώ μπορώ να δω την αλληλογραφία μου. Περιμένω κάτι επείγον.... Σε ιντερνετ καφέ....Παρακαλώ ένα μέτριο γαλικό με γάλα...Σε γραφείο...Θα σας δώσω το μαίλ μου να επικοινωνήσετε μαζί μου. Α με την ευκαιρία μπορώ να δω την αλληλογραφία μου... Έχει το fractal τον τρόπο του..

fractal είπε...

Ψυχή του Ωκεανού. To μόνο που σώζει ένα fractal από την απελπισία όταν βρίσκεται μακρυά από τη θάλασσα είναι η σκέψη των αγαπημένων. Εγώ ευχαριστώ που με θυμάστε.