Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ευγένιε.. Καλό ταξείδι...και καλή αντάμωση....

34 σχόλια:

anepidoti είπε...

δεν είναι κάτι καλό....δυστυχώς.
μια καληνύχτα και...κουράγιο.

Katerina είπε...

Μακάρι το ταξίδι να έχει ελαφρές νεφώσεις...

Yannis Petsas είπε...

Ο θάνατος μας γυροφέρνει πάντα fractal, ένα παιχνίδι που μας παίζει η ζωή, σαν κρυφτούλι. Απόλαυσε το εδώ γιατί δεν είναι σίγουρο πως θ' ανταμώσουμε κάπου αλλού. Και να θυμάσαι, μόνο εμάς τους άλλους μας αφορά ο θάνατος.

fractal είπε...

Καλημέρα ΑΝΕΠΙΔΟΤΗ.. Ένα μεγάλο κομμάτι ζωής από εκείνη της παιδικής αθωότητας έφυγε..΄Σαν πουλάκι πέταξε μέσα από τις χούφτες μας...Χωρίς να μπορέσουμε να το κρατήσουμε κοντά μας..Ας είναι ευλογημένο το ταξείδι του.

fractal είπε...

OCEAN SOUL Καλή σου μέρα καλή μου..
Το ταξείδι των ψυχών είναι παντός καιρού.. Αν μπορούσαμε να το εμποδίζαμε..

fractal είπε...

Ναι ΓΙΑΝΝΗ μου, αλλά για να το απολαμβάνει κανείς έχοντας συντρόφους σαν αυτόν που έχασα ..Και τον έχασα μέσα σε λίγα λεπτά.. Πήρε μαζί του την ιστορία μιας ολάκληρης ζωής Της αθωότητας των παιδικών μας χρόνων...

DarkFlow είπε...

Είμαστε οι άνθρωποι που αγαπήσαμε. Ένα μωσαϊκό όλων εκείνων που πέρασαν μέσα από την ψυχή μας και την άλλαξαν σε κάτι άλλο, σε κάτι νέο.
Ένα κομμάτι των ανθρώπων που φεύγουν ενυπάρχει σε εμάς. Μέσα μας. Έτσι συνεχίζουν να ζουν, ανασαίνοντας πια μέσα από εμάς τους ίδιους.

Καλό ταξίδι.

Γεφυριστές είπε...

Φρακταλ,

να ΄σαι γερ- να τον κρατάς ζωντανό στις αναμνήσεις σου.

Λυπάμαι ειλικρινά

ολα θα πανε καλα... είπε...

Ο θάνατος είναι πάντα εκεί που δεν είμαστε εμείς.Ποτέ ταυτόχρονα.Όταν κάποτε συγχρονιστούμε(μαζί του)δε θα το ξέρουμε - άλλοι θα το διαπιστώσουν.Κι αυτοί που μένουν πίσω θρηνούν τη χαμένη αθωότητα,θρηνούν εκείνο τους το κομμάτι που έφυγε μαζί με τον νεκρό και που το μοιράστηκαν κάποτε μαζί του,μικρό ή μεγάλο.
Λυπάμαι για τον φίλο σου.Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.Ο θρήνος είναι πάντα υπόθεση ιδιωτική και γι αυτό απόλυτα σεβαστή.Έχεις για δώρο τις αναμνήσεις.

b|a|s|n\i/a είπε...

όσο οι αναμνήσεις είναι μέσα μας. πάντα θα είναι δίπλα μας. αυτοί που μοιάζει να φεύγουν.
να 'σαι καλά. να τον θυμάσαι πάντα.

Fegia είπε...

Αγαπητό fractal.
Θα παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα του Μπόρχες:

"...διάβασα κάπου πως η ψυχή μπορεί να δραπετεύσει τη στιγμή που πεθαίνει η σάρκα....αν οι ψυχές δεν πεθαίνουν, καλό είναι να μην δίνουμε έμφαση στους αποχαιρετισμούς τους. Όταν αποχαιρετάς κάποιον, είναι σαν να του λες: '' Σήμερα παίζουμε τον αποχωρισμό, αλλά τα ξαναλέμε αύριο.'' Οι άνθρωποι επινόησαν τον αποχαιρετισμό, γιατί όσο κι αν θεωρούν ότι είναι εφήμεροι, ξερουν πως είναι κατά κάποιον τρόπο αθάνατοι".

Να είσαι καλά και με τη βεβαιότητα οτι ο φίλος σου ζει μέσα από τη δική σου ανάμνηση.

saltatempo είπε...

Καλησπέρα fractal
Τα δυνατά συναισθήματα κάνουν τις απώλειες οδυνηρές
Άλλη μια δοκιμασία…….
Καλή δύναμη

Δημήτρης

DarkFlow είπε...

Εγώ πάλι. Πέρασα να δω πως τα πηγαίνεις. Κοίταζα και ξανακοίταζα τη φωτογραφία του post. Αυτή η θάλασσα κι αυτό το καράβι. Τι εικόνα Θεέ μου. Πόσο δυνατή. Ένας μικρός κυριακάτικος λόγος να σε ευχαριστήσω που με ταξίδεψες για λίγο.

Φιλιά.

σταγόνα είπε...

να το πάρω μια αγκαλιά:)

fractal είπε...

DarkFlow..Έχεις απόλυτο δίκιο Καλ- μου (πρόσθεσε μόν- σου την κατάληξη που προσδιορίζει το φύλο σου).Ένα από τα πιό όμορφα κομμάτια της ψυχής μας είναι εκείνο που έχουν βάλει την υπογραφή της παρουσίας τους οι αγαπημένοι μας..Μέσα μας υπάρχουν πάντα και αν τους χάσουμε χάνουμε και την ψυχή μας..

fractal είπε...

ΑΛΕΚΑ. Σε ευχαριστώ που έρχεσε. Σε ευχαριστω που φροντίζεις και θυμάσε όλλα και όλους μας.. Μιά πραγματικά πολύτιμη παρουσία είναι η παρουσία σου ανάμεσά μας..

fractal είπε...

b|a|s|n\i/a
Σε ευχαριστώ που πέρασες. Χαθήκαμε τελευταία.Έχουμε να πιούμε καφέ μαζί πολύ καιρό. Συμφωνώ με όσα λες..Θα ζουν όσο τους θυμόμαστε..

fractal είπε...

DarkFlow
Ξαναγύρισα και εγώ. Δυστυχώς τη φωτογραφική μηχανή που είχα πάρει αυτή τη φωτογραφία και πολλές αντίστοιχες, μου την έκλεψαν μέσα από τη τσάντα μου στο τελευταίο μου ταξείδι στην Αθήνα...Σταναχωρέθηκα πολύ για τις φωτογραφίες που είχα μέσα. Ήταν διάφορα στιγμιότυπα από την πόλη, και σκόπευα να τα αναρτήσω με τίτλο "Ένας επαρχιώτης στην Αθήνα...." Λογάριαζα όμως χωρίς να σκέφτομαι ότι κυκλοφορούσα στην ατμόσφαιρα της Γης.... Φύγαμε DarkFlow......φύγαμεεεεεεεε

fractal είπε...

ΣΤΑΓΟΝΟΥΛΑ....Να το πάρεις....να το πάρεις...Είναι πολύ στεναχωρημένο..

fractal είπε...

Fegia
Πολύ όμορφο κείμενο φίλε,, Πραγματικά αφορμή για πολλές σκέψεις. Να είσαι καλά Σε ευχαριστώ..

fractal είπε...

ολα θα πανε καλα.

Να που δεν πηγαίνουν όλα καλά όσο τουλάχιστον θα θέλαμε...Παιδικά, εφηβικά, φοιτητικά και ενήλικα χρόνια όλα συνδεδεμένα με την παρουσία του... Να έχει ένα όμορφο ουρανό!!!

fractal είπε...

saltatempo
Δημήτρη Καλώς τον... Να είσαι καλά και να έχεις τις πιό ευχάριστες εξελίξεις.. Ευχαριστώ

Side21 είπε...

Πικρή η ώρα του αποχωρισμού ...
Ας μένουν τουλάχιστο γλυκειές αναμνήσεις ...
Τη συμπάθειά μου ...

DarkFlow είπε...

Οι φωτογραφικές μηχανές μπορεί να χάνονται, η δημιουργικότητά μας όμως ποτέ. Περιμένω ανυπόμονα καινούριες φωτογραφίες που θα μου δώσουν μια υπόσχεση και θα με πάρουν μακρινά στα μικρά και μεγάλα ταξίδια τους.

Υ.Γ. Συγνώμη αν αργώ λίγο να απαντήσω αλλά δεν έχω πάντα πρόσβαση σε δίκτυο. Προσπαθώ όμως όσο μπορώ.

Φιλιά πολλά από ΤΟΝ DarkFlow (Για να προσδιορίσουμε και το φύλο)

fractal είπε...

Side21
Καλή σου η μέρα συντοπίτη από τη δυτική άκρη του Αιγαίου που βρίσκομαι μερικές ημέρες πριν μετακινηθώ στο Νότιο σύνορο του Αιγαίου την Κρήτη..
Ευχαριστώ για τη συμπάθεια. Εύχομαι και σε σένα να χαίρεσε τους ανθρώπους σου και την κάθε στιγμή μαζί τους.. Είναι ανεπανάληπτη η κάθε στιγμή και πολύτιμη για την θύμησή τους.

Yannis Petsas είπε...

Ωραία τα καταλαβαίνω τα υπόλοιπα... αλλά πες μου γιατί νοιώθεις συνέχεια την ανάγκη να δίνεις στίγμα; Φοβάσαι μήπως χαθείς ή μπας και χαθούμε οι άλλοι; Αντί καλημέρας αυτό, φιλιά.

fractal είπε...

ΓΙΑΝΝΗ. Πράγματι. Είναι αλήθεια η παρατήρησή σου. Το βλέπω τώρα..Πιθανόν γιατί σας νιώθω όλους σαν δικούς μου ανθρώπους. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Πάντως συμβαίνει. Έχω καιρό να περάσω από το σπίτι σου. Είχα και έχω πάρα πολλά να κάνω πριν φύγω. Δεν έχω και κέφια..Καθόλου μάλιστα, τώρα τελευταία..Το πρωϊ με κάποια ευκαιρία σκεπτόμουν πόσο καιρό ήθελα να έχω περάσει από σένα..Δεν έχω τα μέσα.χε Φιλιά παρα-π'αρα πολλά..

Yannis Petsas είπε...

Δεν έχουν σημασία οι επισκέψεις, σημασία έχουν τα φιλιά... και 'γω τα δικά μου τα πήρα. Άκουσες για τους χοίρους; Ό,τι φίλησες - φίλησες, θα μας τα κόψουν κι αυτά.

fractal είπε...

DarkFlow
Θα σου στείλω φωτογραφίες όταν θα πάρω καινούρια μηχανή. Οι φωτογραφίες από το κινητό όπως ανακάλυψα χτες δεν μπορούν να κατεβούν στον υπολογιστή. Έχω χάσει το καλώδιο!!! Άστα χάλια τα πάω με τα τεχνικά!. Ωστε δεν συγγενεύουμε στο φύλο!..(άφυλοι) Δεν πειράζει είμαστε γείτονες στο Χάος. Το "εξώτερο Απεριόριστο" που συνδέεται με το γνώριμο...Σε ακούω να σφυρίζεις όταν περνάς για το σπίτι σου. Και φυσικά καταλαβαίνω πως δεν έχεις χαθεί ποτέ! Ούτε έχεις ψηλαφίσει το κενό. Καλή ΡΟΗ φίλε μου.

fractal είπε...

Ναι άκουσα για τους Χοίρους.. Φρακταλικά δεν φοβάμαι. Έχω φιλισει αρκετούς από αυτούς. Και ακόμα Ζω..

fractal είπε...

ΓΙΑΝΝΗ είσαι ακόμα εδώ...?
Πιό πάνω σου άφησα ένα σχόλιο για τους χοίρους.. Και ξέχασα να σου πω, πως αυτή η γρίπη είναι η πιό ενδιαφέρουσα από όσες έχουν επισκεφτεί κατά καιρούς τον Πλανήτη Γη.. Λέω τώρα εγώ..

Yannis Petsas είπε...

Και γιατί παρακαλώ; Η Κίρκη είσαι;

fractal είπε...

ΓΙΑΝΝΗ Μακάρι να είμουν

Γιώργος Χατζηαποστόλου είπε...

Καλό ταξίδι και από μένα Ευγένιε κι ας σε γνώρισα λίγο. Η καλή αντάμωση θα καθυστερήσει F!